وب سایت 98 تصاویر جدید ، سرگرمی ، تفریحی ، علمی ، پزشکی ، جوک و مطالب خنده دار tag:http://www.website98.ir 2020-09-22T17:20:02+01:00 mihanblog.com خنک‌شدن در گرمای تابستان با این خوراکی‌ها 2020-06-30T08:26:38+01:00 2020-06-30T08:26:38+01:00 tag:http://www.website98.ir/post/4 مدیر سایت معمولاً هیپوتالاموس و سیستم عصبی اتونوم، بدن شما را در طی یک یا دو درجه بالاتر یا پایین‌تر از دمای معمول بدن شما نگه می‌دارند. با این حال، مواقعی وجود دارد که گرمای بدن شما بالا می‌رود. این شرایط به عنوان شرایط خطرناک شناخته می‌شود. گرمای بیش از حد بدن ممکن است ناشی از افزایش دمای شدید، غذا‌های خاص یا عوامل دیگر باشد. اما بسیار مهم است که دمای بدن را به سرعت به وضعیت عادی برگردانیم. بیشتر بخوانید ۴ اثر ورزش منظم برای شما عوامل مختلفی می‌تواند باعث افزایش دمای بدن شما شود. در هیپوتالاموس و سیستم عصبی اتونوم، بدن شما را در طی یک یا دو درجه بالاتر یا پایین‌تر از دمای معمول بدن شما نگه می‌دارند. با این حال، مواقعی وجود دارد که گرمای بدن شما بالا می‌رود. این شرایط به عنوان شرایط خطرناک شناخته می‌شود.

گرمای بیش از حد بدن ممکن است ناشی از افزایش دمای شدید، غذا‌های خاص یا عوامل دیگر باشد. اما بسیار مهم است که دمای بدن را به سرعت به وضعیت عادی برگردانیم.


بیشتر بخوانید

  • ۴ اثر ورزش منظم برای شما

عوامل مختلفی می‌تواند باعث افزایش دمای بدن شما شود. در اینجا چند دلیل رایج برای گرمای بیش از حد بدن اشاره شده است:

داشتن یک بیماری التهابی مانند عفونت، داشتن اختلال تیروئید معروف به پرکاری تیروئید، گذراندن زمان در هوای بسیار گرم و مرطوب، پوشیدن لباس تنگ و ساخته شده از الیاف مصنوعی، خوردن غذای پرادویه، مصرف نوشیدنی با کافئین یا مواد محرک، انجام تمرینات بدنی شدید، داشتن برخی شرایط پزشکی که بر دمای بدن شما تأثیر می‌گذارد مانند انواع آرتریت، لوسمی و اختلالات عصبی، مصرف دارو‌هایی که باعث دمای بالای بدن می‌شوند مانند برخی آنتی بیوتیک‌ها، مواد افیونی و آنتی هیستامین‌ها و کمبود آب بدن.

احتمالاً می‌دانید که در هنگام استرس و گرما، آبرسانی با آب چقدر مهم است. روش‌های زیادی برای پایین آمدن سریع حرارت بدن وجود دارد. برای مثال قرار دادن پاهایتان در یک لگن آب سرد بدن را خنک می‌کند و به شما امکان می‌دهد تا بنشینید و استراحت کنید. به سادگی می‌توانید آب سرد و مکعب‌های یخ را به یک سطل آب اضافه کنید. پا‌های خود را در آن غوطه ور کرده و تا ۲۰ دقیقه خیس کنید.

اما برخی خوراکی‌ها نیز در این وضعیت مفیدند:

آب نارگیل

با این ۶ خوراکی سریع خنک می‌شوید!

نوشیدن آب نارگیل یک راه عالی برای تازه کردن و احیای بدن است. ویتامین‌ها، مواد معدنی و الکترولیت‌های موجود در آب نارگیل، آن را به عنوان روشی مؤثر برای هیدراتاسیون و منبع قابل اعتمادی برای ترمیم بدن تبدیل می‌کنند. آب نارگیل مزایای بسیاری برای بدن دارد.

نعناع

با این ۶ خوراکی سریع خنک می‌شوید!

نعناع به دلیل دارا بودن مقدار بالای منتول خاصیت خنک کنندگی قابل توجهی دارد و باعث می‌شود فرد، احساس خنکی داشته باشد. شما می‌توانید یک چای نعناع گرم یا یخ زده درست کرده و در طول روز بنوشید. اگرچه به نظر می‌رسد چای گرم باعث گرمتر شدن بدن شما می‌شود، نوشیدن نوشیدنی‌های گرم ممکن است به شما در عرق کردن بیشتر کمک و به خنک شدن بدن کمک کند.

خوراکی‌های پر آب

با این ۶ خوراکی سریع خنک می‌شوید!

می‌توانید مقدار زیادی خوراکی‌های پر آب میل کنید. میوه‌هایی مانند طالبی، هندوانه، کاهو و توت فرنگی گزینه‌های خوبی هستند. بسیاری از سبزیجات مانند کرفس، خیار و گل کلم نیز گزینه‌هایی مناسبند. به طور کلی سالاد نیز گزینه‌ای بسیار مناسب است.

آلوئه ورا

با این ۶ خوراکی سریع خنک می‌شوید!

برگ و ژل داخلی این گیاه می‌تواند به کاهش دمای بدن کمک کند. برای افزایش تأثیر خنک کنندگی می‌توانید ژل آلوئه ورا را روی پوست خود بمالید.

دوغ

با این ۶ خوراکی سریع خنک می‌شوید!

نوشیدن دوغ به عنوان یک سرم خوراکی طبیعی یک گزینه فوق العاده است. دوغ با مقادیری نمک و خاصیت آرامش بخش خود به علت دارا بودن ماست و آب می‌تواند التهاب ناشی از گرما را تسکین دهد.

فلفل

با این ۶ خوراکی سریع خنک می‌شوید!

شاید برایتان جالب باشد بدانید که خوردن غذا‌های تند ابتدا باعث احساس گرما شود، اما می‌تواند به پایین آمدن دمای بدن نیز کمک کند. این به این دلیل است که کپسایسین موجود در فلفل‌ها پیام‌هایی را به مغز می‌فرستد تا نشان دهد گرمای شما بیش از حد است و این باعث می‌شود تعریق بدن افزایش یافته و اثر خنک کننده‌ای به همراه داشته باشد.

منبع: انتخاب

]]>
مصرف این ۵ خوراکی در صبحانه ممنوع است 2020-06-30T08:24:56+01:00 2020-06-30T08:24:56+01:00 tag:http://www.website98.ir/post/3 مدیر سایت دومین غذای نامطلوب، گرانولو با کشمش است. دلایل آن یکسان است: شاخص گلیسمی بالا (۸۰ درصد) و همچنین ۷۷ گرم کربوهیدرات در صد گرم محصول (این بیش از نیمی از ارزش روزانه است) موجب ضرر این محصول به عنوان صبحانه است. وی افزود: "علاوه بر این، در کشمش هشت برابر نسبت به انگور‌های تازه شکر وجود دارد؛ و اگر بعد از ۱۵ دقیقه تمرین ورزشی نکنید، مازاد آن به مناطق قابل استعداد برای چربی در بدن شما تبدیل می‌شود. احساس گرسنگی در دو ساعت ظاهر می‌شود. " بسیاری روز خود را با یک کروسان و قهوه شروع می‌ک دومین غذای نامطلوب، گرانولو با کشمش است. دلایل آن یکسان است: شاخص گلیسمی بالا (۸۰ درصد) و همچنین ۷۷ گرم کربوهیدرات در صد گرم محصول (این بیش از نیمی از ارزش روزانه است) موجب ضرر این محصول به عنوان صبحانه است.

وی افزود: "علاوه بر این، در کشمش هشت برابر نسبت به انگور‌های تازه شکر وجود دارد؛ و اگر بعد از ۱۵ دقیقه تمرین ورزشی نکنید، مازاد آن به مناطق قابل استعداد برای چربی در بدن شما تبدیل می‌شود. احساس گرسنگی در دو ساعت ظاهر می‌شود. "

بسیاری روز خود را با یک کروسان و قهوه شروع می‌کنند، اما اولگا دکر توصیه می‌کند هر چه سریعتر از این عادت خود را رها کنید. به گفته وی، مخمر می‌تواند به نفخ و حتی ناراحتی‌های گوارشی جدی منجر شود. آرد پریمیوم حاوی کالری زیادی است، که منجر به وزن اضافی می‌شود.

حتی آب تازه فشرده شده (حاوی مقدار زیادی کربوهیدرات و قند به سرعت جذب شده است، فیبر تقریباً وجود ندارد) و همچنین سبزیجات تازه که برای کسانی که مشکل دستگاه گوارش دارند منع مصرف دارد و اسید‌های موجود در این دتاکس‌ها باعث تحریک مخاط می‌شوند و خطر ابتلا به گاستریت را افزایش می‌دهند.

منبع: اسپوتنیک

]]>
نشانه های ناشنوایی در کودکان 2019-04-21T06:34:28+01:00 2019-04-21T06:34:28+01:00 tag:http://www.website98.ir/post/2 مدیر سایت گیتا مولّلی متخصص شنوایی‌شناسی درباره «زمان سنجش شنوایی کودکان»، اظهار داشت: هر نوزادی هنگام تولد و قبل از خروج از زایشگاه باید تحت غربالگری شنوایی قرار گیرد.  وی ادامه داد: اگر کودکی به دنیا آمد و در بیمارستان محل تولد خدمات غربالگری شنوایی وجود نداشت، توصیه می‌شود بلافاصله و در اولین فرصت کودک سنجش شنوایی شود و والدین می‌توانند به تمام مراکز دولتی و خصوصی مراجعه کنند. این متخصص شنوایی‌شناسی یادآور شد: اگر خانواده هر زمانی احساس کرد کودک از نظر گفتاری تأخیری دارد، اول  وی ادامه داد: اگر کودکی به دنیا آمد و در بیمارستان محل تولد خدمات غربالگری شنوایی وجود نداشت، توصیه می‌شود بلافاصله و در اولین فرصت کودک سنجش شنوایی شود و والدین می‌توانند به تمام مراکز دولتی و خصوصی مراجعه کنند.

این متخصص شنوایی‌شناسی یادآور شد: اگر خانواده هر زمانی احساس کرد کودک از نظر گفتاری تأخیری دارد، اولین شک باید به سیستم شنوایی او شود و این اولین علامت هشدار دهنده است.

مولّلی بیان داشت: اگر کودکی که در شش ماهگی صدای «قان» و «قون» نکند و در یک سالگی اولین کلمات «بابا» و «مامان» نگوید یا با شنیدن صدا‌ها برنگردد، این کودک حتما باید به مراکز سنجش شنوایی مراجعه کند و تحت درمان قرار گیرد.

وی متذکر شد: یکی از مشکلات عمده ما این است که بسیاری از همکاران ما در حوزه‌های پزشکی به خانواده اعلام می‌کنند در خصوص مشکل شنوایی کودک صبر کنید، اما ما می‌گوییم به هیچ عنوان صبر نکنید و تست شنوایی انجام دهید.

این متخصص شنوایی شناسی تصریح کرد: کم شنوایی قابل درمان نیست، اما راه حل دارد و اولین راه حل، استفاده از سمعک است و همه کودکان کم شنوا باید سمعک استفاده کنند و مداخله صورت گیرد.

وی اضافه کرد: اگر مشکل کم شنوایی سریع تشخیص داده شود و کودک سمعک بگذارد و به مرکز مداخله مراجعه کند، می‌تواند در سن ۵ سالگی مانند کودکان سالم هم سن خود باشد؛ ضمن اینکه همه کودکان ناشنوا می‌توانند مثل ما صحبت کنند و این امکان فراهم شده است و فقط زمان مهم است.

موللی یادآور شد: مرحله دوم غربالگری در سن ۳ تا ۵ سالگی انجام می‌شود و مرحله دیگر نیز قبل از مدرسه انجام می‌شود و در طول مدرسه نیز هر زمان که به شنوایی فرزندمان شک کردیم و معلم نیز تشخیص داد که مثلاً به درس توجه ندارد و دیکته ضعیفی دارد، خوب است تست شنوایی انجام شود.

این متخصص شنوایی شناسی عنوان کرد: کم شنوایی‌های انتقالی داریم که زودگذر و قابل درمان است؛ مانند سرماخوردگی که ممکن است گوش میانی کودک دچار التهاب شود و در صورت عدم درمان، کم شنوایی ایجاد کند.

منبع:فارس

]]>
ارز غذایی ملخ چقدر است؟ 2019-04-21T06:32:43+01:00 2019-04-21T06:32:43+01:00 tag:http://www.website98.ir/post/1 مدیر سایت «ملخ خوراکی نخرید!» این جمله جالب در تازه‌ترین اطلاعیه وزارت کشاورزی درباره حمله ملخ‌ها منتشر شده و به مردم هشدار داده است که ملخ مرده خوراکی نخرند، اما مگر در ایران هم از حشرات استفاده می‌شود و بازار دارد؟ محمدحسین عزیزی، رئیس انجمن صنایع غذایی ایران با تأیید وجود بازار فروش حشرات خوراکی در ایران می‌گوید: «مصرف حشرات از قدیم در ایران وجود داشته و تنها محدود به ملخ نمی‌شود.» او در ادامه توضیح می‌دهد: «هرمزگان، شهر‌های جنوب خراسان، استان مرکزی، برازجان و نواحی جنوبی کشور ازجمل محمدحسین عزیزی، رئیس انجمن صنایع غذایی ایران با تأیید وجود بازار فروش حشرات خوراکی در ایران می‌گوید: «مصرف حشرات از قدیم در ایران وجود داشته و تنها محدود به ملخ نمی‌شود.»

آیا ملخ واقعا ارزش غذایی و دارویی دارد؟

او در ادامه توضیح می‌دهد: «هرمزگان، شهر‌های جنوب خراسان، استان مرکزی، برازجان و نواحی جنوبی کشور ازجمله نقاطی از ایران هستند که در آن‌ها سرو برخی حشرات خوراکی به صورت تفننی و البته نه همه‌گیر، وجود دارد.».

اما جالب است بدانید که بر اساس گزارش سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی «فائو» نه‌تن‌ها چیزی حدود ٢٥‌درصد جمعیت جهان از حشرات تغذیه می‌کنند بلکه این سازمان با اشاره به افزایش جمعیت جهان و گرمایش زمین و همین‌طور تولید اقتصادی و به‌صرفه‌تر حشرات، پیشنهاد کرده است رستوران‌های ویژه سرو حشرات در کشور‌های مختلف راه‌اندازی و فرهنگ‌سازی شوند!

بی‌سابقه‌ترین حمله ملخ‌ها در ٤٠‌سال گذشته به مزارع جنوب ایران رخ داده و حالا فائو برای امنیت غذایی ایران ابراز نگرانی کرده است. البته وزارت کشاورزی هم در اطلاعیه تازه‌ای که منتشر کرده، به مردم هشدار داده است که ملخ‌های مرده را به‌عنوان خوراکی نخرند. البته نگرانی وزارت کشاورزی درباره احتمال آلودگی این ملخ‌ها به سموم کشاورزی باشد.

با این حال عزیزی، رئیس انجمن صنایع غذایی ایران می‌گوید: «مصرف ملخ و برخی انواع حشرات خوراکی در برخی مناطق ایران دیده شده است.»

به عنوان مثال در بیابان‌های اطراف کرمان از جمله شهربابک، زیدآباد و سیرجان این موضوع دیده می‌شود. از جمله این حشرات، گونه‌ای خاص از جیرجیرک‌ها هستند که هرساله فقط در فصل بهار با شروع ماه خرداد تولیدمثل می‌کنند و در پایان این ماه عمرشان به پایان می‌رسد.

 این حشرات فقط در قسمت‌های خاصی از بیابان وجود دارند و البته پیداکردن آن‌ها بسیار دشوار است، اما به دلیل فواید دارویی بسیاری که دارند، مردم محلی و عشایری که به اقلیم بیابان‌ها مسلط هستند، در خردادماه به کسب‌وکار شکار و فروش جیرجیرک مشغول می‌شوند؛ به گفته مردم این حشرات گرانبها با طبیعت گرمی که دارند، بسیاری از درد‌ها ازجمله نفخ و گرفتگی و درد دست وپا و کمر را درمان می‌کنند، اما آیا ملخ هم خاصیت دارویی یا غذایی دارد؟

عزیزی با اشاره به این‌که ملخ به‌عنوان خوراک اصلی افراد به کار نمی‌رود، اما به‌طورکلی حشرات از خاصیت‌های غذایی بالایی برخوردارند و در این زمینه  توضیح می‌دهد: «در جای‌جای دنیا، استفاده از حشرات به‌عنوان منبع غنی‌شده پروتیین، روی و آهن و ویتامین و املاح هستند و با داشتن پتاسیم، کلسیم، منیزیم، روی و آهن و ویتامین B منبع باارزشی به حساب می‌آیند. به همین جهت برخی کشور‌های پیشرفته درحال تحقیق بر این موضوع هستند که بتوانند از حشرات به‌عنوان جایگزین گوشت استفاده کنند.»

رستوران‌های ویژه سرو حشرات در جهان

اما شاید برایتان جالب باشد که سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی «فائو» نه‌تن‌ها تأیید می‌کند که بخش قابل توجهی از مردم جهان حشره‌خوارند بلکه تأکید می‌کند با توجه به صرفه اقتصادی و کمبود غذا در آینده نه‌چندان دور، رستوران‌های ویژه سرو حشرات در جهان رایج شود. براساس این گزارش، چیزی حدود ٢٥‌درصد مردم جهان یعنی رقمی معادل ٢‌میلیارد نفر از حشرات در غذاهایشان استفاده می‌کنند.

فائو توضیح می‌دهد که تا سال ٢٠٥٠ جمعیت جهان به ١١‌میلیارد نفر می‌رسد و این مسأله می‌تواند بحران غذایی ایجاد کند، زیرا افزایش جمعیت جهان به ١١‌میلیارد نفر یعنی این‌که نیاز به افزایش ۷۰‌درصدی تولید مواد غذایی و سالانه تولید ۲۰۰‌میلیون تن گوشت بیشتر است.

از سوی دیگر، گرم‌شدن کره‌زمین و تغییرات اقلیمی می‌تواند کشاورزی و تولید غذا را با چالش مواجه کند. به جز این، پژوهش‌ها نشان می‌دهد که حشرات نسبت به منابع پروتیینی مانند گوشت و ماهی به‌طور میانگین ٢برابر پروتیین بیشتر دارند و ارزان‌تر تولید می‌شوند.

درهمین راستا، «فائو» درگزارش خود اشاره می‌کند پرورش جیرجیرک به‌عنوان یک منبع غذایی هزینه‌ای ٦برابر کمتر از پرورش گاو دارد. علاوه برآن، حشرات گاز‌های گلخانه‌ای کمتری تولید می‌کنند و دورریز پرورش آن‌ها نیز ارگانیک است. درحال حاضر نیز در فرانسه شرکتی مشغول بررسی پرورش حشرات در مقیاس بزرگ است.

حشرات هنوز بازار خود را پیدا نکرده‌اند

با این حال رئیس انجمن صنایع غذایی ایران معتقد است: «حشرات هنوز بازار خود را در جهان پیدا نکرده‌اند، چه برسد به ایران.»

او در ادامه توضیح می‌دهد: «استفاده ازحشرات به‌عنوان یک غذای کامل هنوز درکشور‌ها باب نشده است. البته حشرات در کشور‌هایی، چون ویتنام، چین، تایلند و... بخشی از منوی غذاهایشان به حساب می‌آید.»

او ادامه می‌دهد: «اما استفاده از ملخ و سایر حشرات در تمامی کشور‌های جهان هنوز رایج و فراگیر نشده و جایگاه مناسبی در وعده‌های اصلی غذا پیدا نکرده است.»

منبع: روزنامه شهروند

]]>